aj am discovering new places ...

... og et af dem er Kulturmaskinen. Efter et par skønne måneder med strikkegraffiti i tekststilværkstedet, er jeg nu rykket en etage ned og er havnet i lerværkstedet. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg kom med de helt store kunstneriske armbevægelser, og tænkte store projekter! Blot for at opdage, at bare fordi man havde lidt ler mellem fingrene i formningstimerne i 5. klasse, så er det ikke ensbetydende med at man har evner, der rækker langt udi i lerets muligheder. Snare tværtimod, man kan måske pølse et askebæger op, og ved, at nogle ting skal udhules, så det ikke eksploderer i den varme ovn, men that is pretty much it. Som den novice, jeg viste mig at være, fandt jeg ud af, at det betaler sig at vide noget om lertyper, glasur, begitning, chamotte, raku, slikker og 1000 andre ting inden man går i gang med at dreje en 2 meter høj gulvvase. Man betaler også efter, hvor meget ens "kunsthåndværker" fylder i ovnen, så jeg skruer lige ned for charmen og starter i det små ...

Min "grande" plan var at lave et fuglebad til Lille Røde Ruth. Det skal jeg stadigvæk, men lige nu øver jeg mig i at lave nogenlunde anatomisk korrekte snegle. Fuglebadet skal nemlig være en "hommage" til Mariehønen Evigglad, så det skal være med blad, bille og amfibie. Og jeg har bittert måtte erfare, at jeg ikke sådan vupti, bare var skide go' til at forme snegle i ler - se selv!


Er spændt på, hvordan mine mariehøner falder ud - små fede klumper med prikker!? Og rabarberbladet, hvordan f..... får jeg lavet det uden det kommer til at ligne en mislykket klatkage ...? Må vist hellere slæbe et rabarberblad med ude fra kolo, til at kigge efter og håbe på det bedste. Ellers venter jeg bare til jeg er blevet en "kick ass" keramiker (host host, lertøjte), så bliver udformningen af det rabarberblad "no problemo" ... eller?!

Her kan I snuse lidt til lerværkstedet, mit nye yndlings-sted;

Ja, det her ligner måske noget fra formning i 5. klasse, men der er jo ingen grund til at flashe lækkert kunsthåndværk, som viser, hvor dygtige mennesker, der har sin gang på lerværkstedet, når det er mig og min lerudvikling vi skal koncentrere os om ...!


Fandt lige denne her i mine gemmer, en tegneserie jeg lavede til en magasinopgave i min studietid, (klik på billedet, så I kan se den i stor). Ham Halfdan kan noget, så man husker hans sange gennem livet og for mit vedkommende popper op i forskellige kreative sammenhænge. Her i min sommerferie skal jeg illustrere en lille sangbog, hvor frk. Evigglad også kommer til at gå sin lille tur ...

Jeg skal nok holde jer opdaterede med mine snegle, mariehøner og andre lerklumper, I må bare vente lidt, da Kulturmaskinen har den frækhed, at holde sommerferie og lukke i 5 uger!! Pis os', når man nu lige har fundet sin indre keramiker og drømmer om Patrick Swayzes muskuløse lerindsmurte arme omkring sig, mens vi drejer noget poetisk i ler ... nå, drøm på hold fra. d. 27. juni - d. 31. juli.

Så må jeg jo finde noget andet at fordrive tiden med! Så hopper jeg sgu i kolo, skal jo også se pæn ud til ferniseringen, når fuglebadet afsløres!

Ingen kommentarer: